Kenevir ekimine izin verilmesi ile birlikte Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bir ilki gerçekleştirdik. İlk kez kenevirden bal üretmeye başladık.
Kenevir ve arı ilişkisi noktasında araştırma yaptığımız çalışmalar sonucunda Kenevirli bal üretimini yapmaya karar verdik. Kenevirin polenlerinden dolayı, arının yapmış olduğu işçilik ile reçine salgılanmasını ve bunu alıp kovanlara taşıması, kovanlardan da sofralara ulaşmasından gözlemlediğimiz sonuç ile bu tadı yakaladığımızı düşünerek bal üretimine başladık. Sivas Valiliği’nin ve Tarım İl Müdürlüğünün desteği ile Kenevir ekimine başladık.
Sivas’ın ilaçsız tarım yapılan tertemiz doğasından organik polifloralı balı en saf ve lezzetli hâlini üretiyor ve size sunuyoruz. Ürettiğimiz organik polifloralı bal B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bu yüzden ürettiğimiz ballar güçlü birer antiseptiktir ve anti bakteriyel özelliği vardır. Bu özelliği sayesinde birçok hastalığı iyileştirir veya hastalıklardan korur.
Son Haberler
Kenevirden bal üretmeye başladı
Kenevir ekimine izin verilmesi ile birlikte Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Hasan Şimşek bir ilki gerçekleştirdi. İlk kez kenevirden bal
Dünya Arı Günü Kutlu Olsun
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 20 Aralık 2017 tarihinde aldığı kararla 20 Mayıs “Dünya Arı Günü” olarak ilan edilmiştir. Bu yıl
Her sabah ballı su içerseniz ne olur?
Sabahları bir bardak ılık suyun faydasını veya cildiniz için balın ne kadar yararlı olduğunu da duymuş olabilirsiniz. Peki ballı