Kenevir ekimine izin verilmesi ile birlikte Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Hasan Şimşek bir ilki gerçekleştirdi. İlk kez kenevirden bal üreten arıcı Hasan Şimşek, 2016 yılından itibaren 20 farklı ilde Kenevir ekimine izin verilmesi ile birlikte Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki tarlasına kenevir ekerek bal üretmeye başladı.

Kenevirden ürettiği bal hakkında açıklamalarda bulunan Hasan Şimşek, “Kenevir ve arı ilişkisi noktasında araştırma yaptığımız çalışmalar sonucunda Kenevirli bal üretimini yapmaya karar verdik. Kenevirin polenlerinden dolayı, arının yapmış olduğu işçilik ile reçine salgılanmasını ve bunu alıp kovanlara taşıması, kovanlardan da sofralara ulaşmasından gözlemlediğimiz sonuç ile bu tadı yakaladığımızı düşünerek bal üretimine başladık” dedi. Sivas Valiliği’nin ve Tarım İl Müdürlüğünün desteği ile Kenevir ekimine başladıklarını belirten Hasan Şimşek, kenevir balının kronik rahatsızlıklarına da iyi geldiğinin altını çizdi.

Kaynak: Sivas Memleket Gazetesi

Endüstride yeşil altın olarak bilinen kenevirin faydalarından bahseden Hasan Şimşek, kenevirden organik el sabunu yapıldığını, bununda yan etkisinin olmadığını, kimyasallıktan uzak olmasının hem insan sağlığına hem de doğaya zararını ortadan kaldırdığını söyledi.