Kenevir ekimine izin verilmesi ile birlikte Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bir ilki gerçekleştirdik. İlk kez kenevirden bal üretmeye başladık.
Kenevir ve arı ilişkisi noktasında araştırma yaptığımız çalışmalar sonucunda Kenevirli bal üretimini yapmaya karar verdik. Kenevirin polenlerinden dolayı, arının yapmış olduğu işçilik ile reçine salgılanmasını ve bunu alıp kovanlara taşıması, kovanlardan da sofralara ulaşmasından gözlemlediğimiz sonuç ile bu tadı yakaladığımızı düşünerek bal üretimine başladık. Sivas Valiliği’nin ve Tarım İl Müdürlüğünün desteği ile Kenevir ekimine başladık.
Sivas’ın ilaçsız tarım yapılan tertemiz doğasından organik polifloralı balı en saf ve lezzetli hâlini üretiyor ve size sunuyoruz. Ürettiğimiz organik polifloralı bal B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bu yüzden ürettiğimiz ballar güçlü birer antiseptiktir ve anti bakteriyel özelliği vardır. Bu özelliği sayesinde birçok hastalığı iyileştirir veya hastalıklardan korur.
Son Haberler
Kenevirden bal üretmeye başladı
Endüstride yeşil altın olarak bilinen kenevirin faydalarından bahseden Hasan Şimşek, kenevirden organik el sabunu yapıldığını, bununda yan etkisinin olmadığını,
Kenevir ile Arının İlişkisi
Yapılan bir araştırmaya göre, arılar kenevir bitkisinin polenini seviyor. Bilim insanları tarafından yapılan son araştırmaya göre, ekolojik sistemde çok önemli bir
Kekik Geven Karamuk
Kekik Geven Karamuk ve binbir çiçekten doğal üretim Sivas Yayla balı sipariş gönderileri tüm hızıyla devam ediyor.